Honba za pokladem 2

ZDAR VŠEM MALÝM I STŘEDNĚ VELKÝM HASIČŮM!!!

Abychom v době zakázaných kolektivních aktivit nezaháleli, tak jsme pro Vás připravili další honbu za pokladem. Nejdříve musíte vyluštit 6 míst na kterých se ukrývají indicie, které vám odhalí souřadnice pokladu, které následně zadáte do aplikace Mapy.cz. Aplikaci jste použili v předcházející hře (pokud jste se jí neúčastnili, návod naleznete v dřívějších příspěvcích).

*Při hře budete potřebovat papír s předkreslenou mřížkou viz dole přiložený obrázek.

Hádanky vedoucí k nalezení 6-ti míst na kterých jsou ukryty indicie (pořadí procházení jednotlivých míst není důležité pro získání souřadnic pokladu):

- Místo setkávání a loučení. Můžete se zde svézt veřejným výtahem. Obdivovat tu lze i dlouhé železné oře. Při hledání indicie se nezapomeňte při příchodu od centra Kostěnice City podívat do leva. Možná je třeba najít něco jako zanedbanou zelenou oázu a tam postavit zády ke zdi a sklopit zrak.

- Druhá největší vodní plocha Kostěnice City. Tam kde by si mohl vodník šít botičky při měsíčku. Místo blízkého setkání jehličnatého a listnatého stromu. Při hledání indicie si vzpomeňte jaké znáte živly? Země, vzduch ani oheň to není.

- Křížení vodní „dopravní tepny“ s mnohem frekventovanější kolejovou dopravní cestou. V blízkosti doplněno o architektonický skvost v podobě světle šedého mostku. Při hledání se nebojte výšek, ale zároveň zachovejte potřebnou opatrnost, ať se nenamočíte. Vodítkem vám může být i rok rekonstrukce podtoku.

- Místo nechvalně proslulé tmářskými procesy, u kterých hrál hlavní roli oheň. Schválně, kde můžete jednou v roce spatřit nejvýše šlehající plameny v Kostěnice City a u menšího ohně si opéct buřty? Indicii čarodějnice ukryla při svém odletu vysoko ve větvích, ale i nám nelétavcům umožnila ji spustit pomocí provazu na zem.

- Památník druhého největšího válečného konfliktu. Oběti uctěte minutou ticha. Indicii chrání voják svým upřeným pohledem, zkus se při hledání podívat jeho očima.

- Místo určené k rozvoji pohybových schopností zejména při hře přes síť. Často se zde vyskytuje hrad. Můžete si zde i zakopat na branku. Při hledání se nesmíte ostýchat. Konec konců, pokud kůň spadne do septiku tak hasiči neváhají jej vytáhnout. A když ani toto nestačí k nalezení indicie, zaměřte se na místo, „kam i císař pán chodí sám“.

BUĎTE OHLEDUPLNÍ K OSTATNÍM A NALEZENÉ INDICIE VRACEJTE DO STAVU, VE KTERÉM JSTE JE NALEZLI.

Poklad

Hledejte kolem značky v kruhu 30 m, ke které vás indicie zavedou. Nebojte se chodit nahoru a dolů. Poklad je obklopen přírodní hradbou.

Poslední pomoc

Pokud se Vám nepodaří nějakou indicii rozluštit či najít. Zkuste oslovit Janu, Míšu, Jardu nebo Ondru s prosbou o dodatečnou nápovědu. Hra bude dostupná do 10.5.2020 19:00. Krásnou hru vám přejí JanaMíšaJarda a Ondra.

Indice: